Dakrenovatie Boxtel

Wij renoveren uw dak!

Wij helpen u graag!

Dakrenovatie Boxtel

Dakrenovatie Boxtel? Wilt u uw dak laten renoveren? Wellicht wilt u een nieuw dak omdat uw huidige dak verouderd is. Verouderde daken hebben een grotere kans op lekkages en andere storingen. U doet er dan goed aan te kiezen voor een dakrenovatie.

Bij een dakrenovatie wordt uw gehele dak vervangen. Een dakrenovatie is de perfecte optie wanneer uw dak verouderd is. Daken van verouderde huizen hebben een grotere kans op lekkages en andere storingen. Het is begrijpelijk dat u zich niet veilig voelt wanneer u onder een verouderd dak moet slapen.

Wij hebben namelijk meer dan 30 jaar ervaring met het uitvoeren van dakrenovaties. In die tijd hebben wij duizenden daken gerenoveerd.

Wanneer wij bij u langskomen onderzoeken wij eerst uw huidige dak en stellen wij een plan van aanpak op. Vervolgens verwijderen wij uw oude dakbedekking en plaatsen we het nieuwe dak. Ter afsluiting voeren wij een grondige controle uit van uw nieuwe dak.

Na een dakrenovatie weet u zeker dat u weer tientallen jaren zonder problemen onder uw dak kunt wonen. Met een vernieuwd dak verkleint u de kans op scheuren en lekkages in uw dak. Daarnaast neemt het instortingsgevaar aanzienlijk af.

Sommige mensen laten hun dak niet renoveren. Veel van deze mensen krijgen op den duur last van lekkages. Als gevolg daarvan kan er kortsluiting of brand ontstaan. Daarnaast gaat de werking van het isolatiemateriaal aanzienlijk achteruit of zelfs volledig verloren.

Is uw dak verouderd en wilt u deze volledig laten vervangen? Laat dan een dakrenovatie Boxtel uitvoeren! Neem gerust contact op met Dakdekker Boxtel op 0411 201 662 om een afspraak in te plannen.

Onze beloften.

R

Gratis dakinspectie

R

24/7 spoedservice

R

10 jaar garantie

R

Snel geholpen

R

Geen voorrijkosten

R

30+ jaar ervaring

Dakrenovatie Boxtel

Services

Dakdekker Boxtel

Dakbedekking

Dakinspectie

Daklekkage

Dakrenovatie

Dakreparatie

Gratis Dakinspectie

0411 201 662

Ik had te maken met een lekkage in mijn dak. Daarom heb ik contact opgenomen met Dakdekker Boxtel. Ze hebben de lekkage snel gevonden en direct gerepareerd. Ik kan dit bedrijf zeker aan iedereen aanbevelen.

Gerard

Ik heb het dak van mijn schuur laten vervangen door dakdekker Boxtel. Eerst heb ik een vrijblijvende offerte gekregen. Nadat ik akkoord ging konden ze snel langskomen. Alle afspraken worden nagekomen! Uitstekende service!

Marianne

Dik tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden aan mijn dak door dit bedrijf! Zeer professioneel en tevens erg klantvriendelijk.

Mike

Werkwijze Dakdekker Boxtel

1

Maak een afspraak

Bespreek de situatie en maak een afspraak.

2

Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte

Wij inspecteren uw dak en u ontvangt een vrijblijvende offerte.

 

3

Aan de slag

Wij voeren de werkzaamheden uit.

Heeft u dakschade?

Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

Dakrenovatie

Een dakrenovatie laten uitvoeren

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw verouderde dak in Boxtel? Een dakrenovatie is de perfecte keuze als uw huidige dak lekkages of andere problemen vertoont. Bij een dakrenovatie wordt uw gehele dak vervangen door een nieuwe, waardoor u weer jarenlang zorgeloos kunt wonen.

Wellicht voelt u zich niet meer op uw gemak in uw eigen huis. Maakt u zich geen zorgen. Wij kunnen u met dit probleem helpen! Tijdens een dakrenovatie wordt uw dakbedekking vervangen, waardoor u weer jarenlang zorgeloos kunt wonen.

Dakdekker Boxtel heeft jarenlange ervaring met het renoveren van allerlei types daken. Onze professionals hebben meer dan 30 jaar ervaring met het uitvoeren van dakrenovaties en hebben al duizenden daken gerenoveerd.

Wij beginnen met een grondig onderzoek van uw dak en stellen een plan van aanpak op. Vervolgens verwijderen we uw oude dakbedekking en plaatsen we het nieuwe dak. Tot slot voeren we een grondige controle uit van uw nieuwe dak.

Een dakrenovatie is sterk aan te raden wanneer uw dak verouderd is of mankementen vertoond. Na een dakrenovatie kunt u weer jarenlang zorgeloos genieten van uw vernieuwd dak. De kans is groot dat lekkages en andere storingen tientallen jaren wegblijven!

Het is cruciaal om snel te handelen wanneer u te maken krijgt met problemen aan uw dak. Uitstel kan leiden tot grotere problemen, zoals scheuren en breuken in de dakbedekking. Dit kan leiden tot lekkages en waterschade.

Wilt u voorkomen dat u daklekkages en andere problemen aan uw dak veroorzaakt? Laat dan uw dak tijdig renoveren. Maak dan gerust een afspraak met Dakdekker Boxtel op 0411 201 662. Ons dakdekkersbedrijf helpt u graag verder!

Dak Renoveren Boxtel
Dak Repareren Boxtel

Jaren Ervaring

Dakrenovaties Boxtel
Boxtel Dakreparatie

Wanneer

Wanneer een dakrenovatie?

Er zijn diverse momenten wanneer een dakrenovatie sterk aan te raden is. De meeste daken worden gerenoveerd wanneer het huidige dak tekenen van schade of andere gebreken vertoont.

Daken gaan namelijk niet voor eeuwig mee. Elke soort dakbedekking heeft een eigen levensduur. Wanneer deze duur bereikt is, zal de kwaliteit van de dakbedekking snel afnemen en wordt de kans op schade en lekkages aanzienlijk groter.

Zo is het mogelijk dat de dakbedekking uitdroogt. Hierdoor kunnen er barsten en scheuren ontstaan in de dakbedekking. In het geval van een bitumen dak is het mogelijk dat er blaasjes of luchtdeeltjes in het materiaal komen.

Een andere reden waarom dakrenovatie uitgevoerd wordt is omdat mensen hun huis een nieuwe look willen geven. Bij een dakrenovatie kan er gekozen worden om het dak te bedekken met een ander materiaal. Hierdoor krijgt uw huis direct een andere look!

Veel mensen gebruiken een dakrenovatie om ook direct een nieuwe isolatielaag aan te brengen. Door een nieuwe/betere isolatielaag aan te brengen in uw dak bespaart u op uw energieverbruik. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Heeft u last van terugkerende problemen? Zijn er bepaalde reparaties die in korte tijd meerdere uitgevoerd moesten worden? Ook dan is het aan te raden een renovatie uit te laten voeren om van deze problemen af te komen.

Door een dakrenovatie uit te voeren weet u zeker dat u de komende tijd geen problemen meer ondervindt aan uw dak. Na een renovatie kunt u weer jaren gerust onder uw eigen dak wonen zonder enige zorgen over de betrouwbaarheid van uw dak.

Is uw dakbedekking verouderd? Of wilt u uw huis voorzien van een nieuwe look? Dan is een dakrenovatie de uitgelezen optie! Neem contact op met Dakdekker Boxtel via 0411 201 662. Wij helpen u graag!

Onze werkwijze

Hoe ziet een dakrenovatie eruit?

Belangrijk om te weten is dat elke situatie anders is. Per situatie kan de werkwijze verschillen. Er moet rekening gehouden worden met de mogelijkheden met betrekking tot het dak en wat de wensen en behoeftes van de klant zijn.

Over het algemeen begint een dakrenovatie met het opstellen van een plan. In dit plan wordt bepaald welke dakbedekking gebruikt gaat worden, welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en hoe dit precies gedaan gaat worden.

Wanneer het plan is opgesteld kan er begonnen worden met uitvoeren van de werkzaamheden. Eerst moet het oude dak verwijderd worden. Dit begint bij het verwijderen van de dakbedekking. Daarna wordt de dakconstructie afgebroken.

Vervolgens wordt de nieuwe dakconstructie opgebouwd. De dakconstructie is de basis van het dak. Dit is de samenstelling van balken aan de binnenkant van uw dak en zorgt voor de stevigheid van het geheel.

Op het moment dat de constructie van het dak staat, kan er begonnen worden met het aanbrengen van de isolatie. Afhankelijk van welke isolatie gekozen is, zal deze aangebracht worden in diverse lagen. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gedaan wordt om het effect van het isolatiemateriaal groot te maken.

Nadat het isolatiemateriaal is aangebracht wordt uw dak bedekt met de gekozen dakbedekking. Elke soort dakbedekking moet op zijn eigen manier aangelegd worden. Afhankelijk van de keuze van de dakbedekking wordt bepaald op welke manier deze wordt aangebracht.

Wanneer ook de dakbedekking is aangebracht is het dak in principe af. Nu volgt alleen nog een uitgebreide controle. Er wordt onder andere gekeken naar naden, kieren, mogelijke afwerkingsfouten, et cetera.

Is alles op de correcte manier aangebracht en bent u helemaal tevreden? Dan ruimen wij alle spullen op en kunt u genieten van uw nieuwe dak!

Is uw dak toe aan een dakrenovatie? Neem dan snel contact op met een collega van Dakdekker Boxtel via 0411 201 662 om uw situatie te bespreken!

Boxtel Daklekkage Repareren
Dakisolatie Boxtel
Dakbedekking Plat Dak Boxtel
Boxtel Dakbedekking

Verschillende soorten

Soorten dakbedekking plat dak

Om een plat dak te bedekken zijn er een viertal materialen beschikbaar; een dak van bitumen, EPDM, PVC of een groendak.

De meest voorkomende dakbedekking op platte daken is bitumen. Dit materiaal wordt ook vaak dakleer of roofing genoemd. Het plaatsen van een bitumen dak is relatief eenvoudig. Het wordt aangelegd in losse stroken en met één of meerdere lagen. Schade is hierdoor eenvoudig te repareren.

Naast bitumen wordt EPDM ook vaak gebruikt als dakbedekking voor op platte daken. EPDM is een materiaal dat zeer sterk maar toch erg elastisch is. Hierdoor is dit materiaal bestand tegen alle soorten weersomstandigheden. Dit maakt dat het materiaal goed geschikt is als dakbedekking van platte daken.

Een plat dak met PVC bedekken is een veelgebruikte manier om het dak te beschermen tegen weersinvloeden. PVC is een duurzaam en waterdicht materiaal dat ideaal is voor platte daken. Het is eenvoudig te installeren en onderhoudsvriendelijk.

Tot slot kunt u een plat dak ook bedekken met een groendak. Een groendak wordt ook wel vegetatiedak genoemd. Deze manier van dakbedekking bestaat uit een laag aarde vegetatie wordt geplant. Dit kan variëren van gras, mossen, kruiden tot zelfs bomen.

Heeft u een plat dak dat gerenoveerd moet worden en wilt u meer informatie over de soorten dakbedekking? Neem dan snel contact op via 0411 201 662. Een collega van Dakdekker Boxtel helpt u graag!

Diverse mogelijkheden

Soorten dakbedekking schuin dak

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van een schuin dak. Wat betreft dakbedekking heeft u keuze uit de volgende dakbedekkingen; dakpannen, dakplaten, een leien dak, een rieten dak, een zinken dak en een groendak.

Het grootste deel van de Nederlandse daken is bedekt met dakpannen. Dakpannen zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid, esthetische uitstraling en grote keuze aan kleuren en maten. Dakpannen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals keramiek of beton.

Het is ook mogelijk om een dak te bedekken met dakplaten. Dakplaten zijn een populair alternatief voor traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals dakpannen of shingles vanwege hun duurzaamheid, lange levensduur en weerstand tegen extreme weersomstandigheden zoals wind, regen en sneeuw.

Een leien dak is een andere traditionele dakbedekking die al eeuwen gebruikt wordt. Leien zijn dunne platen van gebakken klei of geglazuurde terracotta die in verschillende maten en vormen verkrijgbaar zijn. Ze zijn ook goed bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals zware regenval en hoge temperaturen.

Het bedekken van een dak met riet is een duurzaam en natuurlijke materiaal dat goed isoleert en waterdicht is. Het is echter wel belangrijk om te weten dat rieten daken regelmatig onderhoud nodig hebben om hun waterdichtheid en isolatie-eigenschappen te behouden.

Een dak van zink is een moderne dakbedekking die veel wordt gebruikt vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen corrosie. Een zinken dak is minder onderhoudsintensief dan andere soorten daken, maar kan wel problemen veroorzaken als het wordt beschadigd. Zoals bijvoorbeeld lekkages of roestvorming.

Bij een schuin dak kunt u kiezen voor een groendak. Echter moet dit wel een extensief groendak zijn. Extensieve groendaken zijn vaak niet toegankelijk voor mensen en worden voornamelijk gebruikt voor de ecologische waarde. Dit type dak vereist minder onderhoud dan een intensief groendak.

Dakbedekking Schuin Dak Boxtel Rotated
Pvc Dakbedekking
Schoorsteen Reparatie Boxtel
Dak Vervangen Boxtel

Plat dak

Plat dak laten renoveren

Heeft u een plat dak dat u wilt laten renoveren? Dat is goed mogelijk! Bij het renoveren van een plat dak is er veel mogelijk. Ten eerste kunt u kiezen uit diverse soorten dakbedekking, bijvoorbeeld EPDM, bitumen, PVC en groendak.

Bij een renovatie van een plat dak wordt veelal gekozen voor een nieuwe dakbedekking. In sommige gevallen is het mogelijk om dit over de oude dakbedekking te plaatsen. Dit bespaart u ook de kosten om de oude dakbedekking af te breken.

Het renoveren van platte daken gaat vaak goed samen met het aanbrengen van een nieuwe isolatielaag. Een betere isolatie zorgt ervoor dat u minder energie verbruikt en daarmee ook een lagere energierekening heeft.

De kosten van het renoveren van een plat dak zijn over het algemeen lager dan de kosten van een renovatie van een schuin dak. Hoe hoog de kosten zijn, is ook erg afhankelijk van de staat van het oude dak.

Heeft u een plat dak dat gerenoveerd moet worden? Neem dan snel contact op met Dakdekker Boxtel. U kunt ons dakdekkersbedrijf bereiken op 0411 201 662.

Schuin dak

Schuin dak laten renoveren

Het is mogelijk om een schuin dak te laten renoveren. Afhankelijk van de staat van de oude dakbedekking zijn er diverse methodes waarop een dak gerenoveerd wordt.

Het renoveren van een schuin dak gaat idealiter vaak samen met het aanbrengen van een isolatielaag. Dus mocht u twijfelen over het aanbrengen van extra isolatie? Laat dat dan tegelijk doen met een dakrenovatie.

Het renoveren van een schuin dak is duurder dan het renoveren van een plat dak. Werkzaamheden aan een schuin dak zijn over het algemeen ingewikkelder dan een plat dak. Dit komt doordat een schuin dak veel minder toegankelijk is dan een plat dak.

Bij schuine daken is het ook mogelijk om te kiezen voor een overzetdak. Een overzetdak, ook wel dak over dak genoemd, is een nieuw dak geplaatst bovenop het oude dak. Deze optie is een stuk goedkoper dan een compleet nieuw dak.

Heeft u een schuin dak? En wilt u deze laten renoveren door een professioneel dakdekkersbedrijf uit Boxtel? Dakdekkersbedrijf Boxtel staat u graag te woord. U kunt ons bereiken op 0411 201 662.

Dak Vernieuwen Boxtel
Boxtel Dak Vervangen
Dak Vervanging Boxtel
Loodslab Vervangen Boxtel

Vergunningen

Vergunning voor dakrenovatie

Veel mensen die hun dak willen laten renoveren hebben vragen over vergunningen. Dat is begrijpelijk. Er zijn een aantal dingen die u moet weten over vergunningen in het geval van dakrenovaties en dakvervangingen.

Een vergunning is nodig wanneer u de draagconstructie van uw dak wilt veranderen. De draagconstructie is de basis van uw dak en daarmee essentieel voor de draagbaarheid van de dakbedekking.

Een andere optie wanneer een nieuwe vergunning nodig is, is wanneer u uw dak laat uitbreiden. Met uitbreiden bedoelen we het vergroten van het dak in hoogte of in breedte.

Wilt u een dakrenovatie laten uitvoeren aan een dak van een monumentaal pand? Ook dan moet u altijd een vergunning aanvragen.

Wilt u uw dak laten isoleren aan de buitenzijde van uw dak? Dan is hier een vergunning voor nodig. Wanneer u uw dak beter wil laten isoleren aan de binnenkant van uw huis is dit niet noodzakelijk.

Twijfelt u of u een vergunning moet aanvragen? Dan raden wij u altijd aan dit te informeren bij uw dakdekker of bij de gemeente Boxtel. Zij kunnen u voorzien van extra informatie omtrent vergunning bij daken.

Let wel op! Het aanvragen van vergunningen kan bij sommige gemeentes erg lang duren. Vraag dus altijd ruim van tevoren de juiste vergunningen op. Voor meer vragen kunt u ook contact opnemen met een collega van Dakdekker Boxtel via 0411 201 662.

Kosten van een dakrenovatie

Op de vraag hoeveel een dakrenovatie gaat kosten is geen simpel antwoord te geven. De kosten hangen af van een hoop verschillende factoren die allemaal samen het totale kostenplaatje bepalen.

Erg belangrijk is welke werkzaamheden er uitgevoerd gaan worden. Moet het oude dak eerst gesloopt worden of komt hier het nieuwe dak over het oude dak.

Ook belangrijk is welk materiaal er gebruikt wordt om het nieuwe dak te bedekken. Een bitumen dak is per meter goedkoper dan een dak van EPDM. Tevens wordt er gekeken naar welk isolatiemateriaal aangebracht wordt in het nieuwe dak.

Een andere factor is tijd. Kleine renovaties die binnen een dag uitgevoerd zijn, zullen goedkoper zijn dan renovaties die weken in beslag nemen. Ook moet u rekening houden met welk gereedschap en machines er nodig zijn om een renovatie uit te voeren.

Wilt u uw dak laten renoveren door een ervaren dakdekker? Neem dan contact op met Dakdekkersbedrijf Boxtel via 0411 201 662. Onze dakdekkers hebben tientallen jaren ervaring binnen dit vak!

Dakgoot Vervangen Boxtel Rotated
Kosten Dakrenovatie Boxtel

Transparant

Kosten Dakdekker Boxtel

Geen enkele klus is hetzelfde. Daarom bekijken wij ook per klus wat de kosten zijn.

Er zijn veel factoren belangrijk bij het vaststellen van de kosten. Onder andere het type werk, het materiaal, de grootte van het dak, de bereikbaarheid van het dak, et cetera.

Nadat wij uw dak inspecteren ontvangt u een vrijblijvende prijsopgave. Gaat u akkoord? Dan voeren wij de werkzaamheden uit.

Noodreparaties of kleine klussen worden direct uitgevoerd. Voor grotere klussen plannen we een nieuwe afspraak in.

Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan snel contact op via 0411 201 662.

Gratis prijsopgave

Dakdekker Boxtel
tot uw dienst

Daklekkage? Of een andere schade aan uw dak?
Dakdekker Boxtel met meer dan 30 jaar ervaring is klaar om u te helpen.

Bel ons vandaag op 0411 201 662

Klanten geholpen

Jaren ervaring

Ervaren dakdekkers

Onze dienstverlening

Services Dakdekker

Daklekkage Boxtel

Heeft u te maken met een daklekkage? Schakel dan de hulp in van Dakdekker Boxtel om het lek te dichten.

Dakdekker Boxtel

Bent u op zoek naar een dakdekker in Boxtel? Neem dan gerust contact op voor een gratis offerte!

Dakreparatie Boxtel

Is uw dak beschadigd geraakt? Neem contact op en laat uw dak repareren door Dakdekker Boxtel!

Dakinspectie Boxtel

Heeft u het vermoeden dat uw dak beschadigd is? Laat dan een dakinspectie uitvoeren!

Dakbedekking Boxtel

Wilt u uw dak opnieuw laten bedekken? Neem dan contact op met Dakdekker Boxtel voor een afspraak!

Dakrenovatie Boxtel

Is uw dak verouderd en aan vervanging toe? Maak dan snel een afspraak om uw dak te laten renoveren!

Wie zijn wij?

Over Dakdekker Boxtel

Heeft u schade opgelopen aan uw dak? Het is mogelijk dat u te maken heeft met een lekkage en dat het water uw huis binnenstroomt. Dakdekker Boxtel lost het op!

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met het uitvoeren van dakwerkzaamheden. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van allerlei soorten dakbedekkingen, zowel op schuine als platte daken. Daarnaast kunt u ons ook bereiken voor het uitvoeren van reparaties en het verhelpen van lekkages.

Heeft u dakschade opgelopen of een ander probleem aan uw dak? Neem dan nu contact op met Dakdekker Boxtel.

Vraag & Antwoord

Frequently Asked Questions 

Welke werkzaamheden verrichten jullie?

U kunt ons bereiken voor het aanleggen en renoveren van daken. Daarnaast voeren wij dakinspecties uit. Wanneer u schade heeft kunnen wij ook een dakreparatie uitvoeren!

In welke regio is Dakdekker Boxtel actief?
We zijn werkzaam in Boxtel en wijde omstreken. Woont u in dit gebied en wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via 0411 201 662.
Hoe weet ik wat de kosten zullen zijn?
Wat de totale kosten van de dakreparatie zullen zijn hangt af van de klus. De kosten worden bepaald door de omvang van de klus. De kosten van kleine klussen zullen lager zijn dan de kosten van grote klussen.

Erg belangrijk is de tijd die nodig is om de reparatie uit te voeren. Ook moet u rekening houden met kosten voor de gebruikte materialen, het gereedschap en de machines die ingezet zijn.

Zorg ervoor dat schade aan het dak altijd zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Des te langer u wacht met de reparatie, des te groter het probleem wordt en des te duurder het wordt om de reparatie uit te laten voeren.

Voor meer informatie raden wij u aan telefonisch contact op te nemen. Dat kan via 0411 201 662.

Op welke manier kan ik een afspraak maken?
U kunt een afspraak maken door contact op te nemen via 0411 201 662. Een collega van Dakdekker Boxtel zit klaar om u van dienst te zijn!
Heb ik recht op garantie?

Wij staan voor kwaliteit en vakmanschap. Wanneer wij werkzaamheden uitvoeren ontvangt u hierop 10 jaar garantie. Zijn er binnen deze jaren problemen met de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd? Dan komen wij deze kosteloos verhelpen!

Wat te doen bij een lekkage aan mijn dak?
Op het moment dat u te maken krijgt met een daklekkage moet u als eerst op zoek naar de bron van het probleem. Vraag uzelf af waar het lek zich bevindt en probeer daarna te achterhalen waardoor deze is ontstaan.

Wanneer u dat duidelijk heeft kunt u het lek proberen te dichten. U kunt hier eventueel Waterstop voor gebruiken. Waterstop is een middel waarmee u het lek tijdelijk kunt stoppen. Mocht u het lek niet kunnen dichten, probeer het water dan zoveel mogelijk op te vangen in een emmer of een groot zeil.

Schakel vervolgens de hulp van een professionele dakdekker in. Wanneer hij ter plaatse is zal hij kort onderzoek doen naar het probleem om het vervolgens goed te kunnen verhelpen. Zo is de lekkage binnen de kortste keren verholpen.

Wacht niet te lang met het inschakelen van een dakdekker. Een daklekkage kan binnen no-time extreem veel schade aanrichten, zowel binnens- als buitenshuis.

Heeft u een lekkage aan uw dak? Wacht dan niet en neem direct contact op. Wij zijn te bereiken via 0411 201 662.

Wanneer moet mijn dakbedekking gerenoveerd worden?
Daken gaan namelijk voor eeuwig mee. Elke soort dakbedekking heeft een eigen levensduur. Wanneer deze duur bereikt is, zal de kwaliteit van de dakbedekking snel afnemen en wordt de kans op schade en lekkages aanzienlijk groter.

Zo is het mogelijk dat de dakbedekking uitdroogt. Hierdoor kunnen er barsten en scheuren ontstaan in de dakbedekking. In het geval van een bitumen dak is het mogelijk dat er blaasjes of luchtdeeltjes in het materiaal komen.

Veel mensen gebruiken een dakrenovatie om ook direct een nieuwe isolatielaag aan te brengen. Door een nieuwe/betere isolatielaag aan te brengen in uw dak bespaart u op uw energieverbruik. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Heeft u last van terugkerende problemen? Zijn er bepaalde reparaties die in korte tijd meerdere uitgevoerd moesten worden? Ook dan is het aan te raden een renovatie uit te laten voeren om van deze problemen af te komen.

Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak met Dakdekker Boxtel op 0411 201 662.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn dak?
Neem altijd direct contact op met een professionele dakdekker. Ook bij kleine gebreken aan uw dak. Kleine scheuren en kieren kunnen op korte termijn veel blijvende schade aanrichten aan uw huis.

Neem daarom altijd zo snel mogelijk contact op met een professionele dakdekker. U kunt ons bereiken op 0411 201 662. Probeer de scheuren of kieren in de tussentijd zelf te dichten met reparatiepasta.

Hoe gaan jullie mijn dak renoveren?

Belangrijk is dat elk dak anders is. Afhankelijk van uw huidige dak en wensen voor het nieuwe dak wordt er een plan opgesteld. In dit plan wordt bepaald welke dakbedekking gebruikt gaat worden, welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en hoe dit precies gedaan gaat worden.

Vervolgens moet het oude dak verwijderd worden. Dit begint bij het verwijderen van de dakbedekking. Daarna wordt (wanneer nodig) de oude dakconstructie afgebroken. De dakconstructie is de basis van het dak. Dit is het samenstel van balken aan de binnenkant van uw dak en zorgt voor de stevigheid van het geheel.

Vervolgens wordt de nieuwe dakconstructie opgebouwd. Daarna kan er begonnen worden met het aanbrengen van de isolatie en wordt uw dak bedekt met de gekozen dakbedekking. Elke soort dakbedekking moet op zijn eigen manier aangelegd worden. Afhankelijk van de keuze van de dakbedekking wordt bepaald op welke manier deze wordt aangebracht.

Wanneer ook de dakbedekking is aangebracht is het dak in principe af. Nu volgt alleen nog een uitgebreide controle. Er wordt onder andere gekeken naar naden, kieren, afwerkingsfouten, et cetera.

Is alles op de correcte manier aangebracht en bent u helemaal tevreden? Dan ruimen wij alle spullen op en kunt u genieten van uw nieuwe dak!

Wat doen wordt er onderzocht tijdens een dakinspectie?

Tijdens een dakinspectie wordt uw gehele dak in kaart gebracht. Wij inspecteren diverse onderdelen van uw dak. Als eerste controleren wij de kwaliteit van de dakbedekking. Wij controleren of er geen scheuren in zitten, of alles nog goed op elkaar aansluit en of er niks beschadigd geraakt is.

Ook controleren wij de staat van de draagconstructie van uw dak. De draagconstructie is de basis van uw dak. Deze constructie zorgt ervoor dat uw dak stevig genoeg is om uw dak te dragen tijdens alle weersomstandigheden. Problemen met constructie kunnen leiden tot instortingsgevaar.

Tevens controleren wij uw gehele dak op de kwaliteit van de afwatering. Een goede afwatering is belangrijk voor uw eigen dak. Wanneer er een korte periode water op uw dak ligt kan dit geen kwaad. Echter, wanneer dit een langere tijd het geval is kan dat voor problemen zorgen. Uw dak kan doorlekken.

Daarnaast controleren wij alle aansluitingen op uw dak. De naden van uw dak zijn kwetsbaar voor schade of lekkages. Het is goed om deze regelmatig te laten inspecteren om te controleren of alles nog strak op elkaar is aangesloten.

Regelmatig ontstaan er lekkages door toedoen van dieren en plantengroei. Het is goed om uw dak te controleren op nestjes van dieren, plantengroei, algen, mos en andere voorwerpen die daar niet in thuis horen.