Dakbedekking Boxtel

Wij bedekken uw dak!

Wij helpen u graag!

Dakbedekking Boxtel

Dakbedekking Boxtel? Is uw dakbedekking verouderd? Of heeft u het vermoeden dat uw huidige dakbedekking beschadigd is geraakt? Dat is vervelend! Wellicht bent u bang dat uw huidige dak gaat lekken of zelfs instorten.

Wij begrijpen goed dat u zich misschien ongerust voelt nu uw dak niet meer goed functioneert. Wellicht voelt u zich niet meer op uw gemak in uw eigen huis. Maakt u zich geen zorgen. Wij kunnen u met dit probleem helpen!

Onze vakmannen hebben meer dan 30 jaar ervaring met het verwijderen en plaatsen van alle soorten dakbedekking. Dagelijks bedekken wij tientallen nieuwe daken.

Wanneer u uw dakbedekking wil laten vervangen, heeft u keuze uit diverse soorten dakbedekking. Afhankelijk van uw keuze maken wij een plan van hoe wij uw dakbedekking gaan vervangen. Daarna verwijderen wij de huidige dakbedekking en plaatsen hiervoor in de plaats de nieuwe dakbedekking. Afsluitend controleren wij uw gehele op storingen of fouten.

Het laten plaatsen van nieuwe dakbedekking is sterk aan te raden. Hierna kunt u weer zonder zorgen thuis zitten. De kans op lekkages en andere storingen is na het plaatsen van nieuwe dakbedekking namelijk aanzienlijk kleiner.

Het is belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer uw dakbedekking verouderd is. Het is mogelijk dat u er niet voor kiest om uw dakbedekking te vervangen. In dat geval is de kans groot dat uw dakbedekking na verloop van tijd gaat scheuren of afbreken. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat u te maken krijgt met lekkages en waterschade.

Wilt u lekkages en andere problemen aan uw dak voorkomen? Laat uw dakbedekking Boxtel dan tijdig vervangen. Maak dan gerust een afspraak met Dakdekker Boxtel op 0411 201 662.

Onze beloften.

R

Gratis dakinspectie

R

24/7 spoedservice

R

10 jaar garantie

R

Snel geholpen

R

Geen voorrijkosten

R

30+ jaar ervaring

Dakbedekking Boxtel

Services

Dakdekker Boxtel

Dakbedekking

Dakinspectie

Daklekkage

Dakrenovatie

Dakreparatie

Gratis Dakinspectie

0411 201 662

Ik had te maken met een lekkage in mijn dak. Daarom heb ik contact opgenomen met Dakdekker Boxtel. Ze hebben de lekkage snel gevonden en direct gerepareerd. Ik kan dit bedrijf zeker aan iedereen aanbevelen.

Gerard

Ik heb het dak van mijn schuur laten vervangen door dakdekker Boxtel. Eerst heb ik een vrijblijvende offerte gekregen. Nadat ik akkoord ging konden ze snel langskomen. Alle afspraken worden nagekomen! Uitstekende service!

Marianne

Dik tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden aan mijn dak door dit bedrijf! Zeer professioneel en tevens erg klantvriendelijk.

Mike

Werkwijze Dakdekker Boxtel

1

Maak een afspraak

Bespreek de situatie en maak een afspraak.

2

Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte

Wij inspecteren uw dak en u ontvangt een vrijblijvende offerte.

 

3

Aan de slag

Wij voeren de werkzaamheden uit.

Heeft u dakschade?

Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

Dakbedekking

Dak laten bedekken in Boxtel

Heeft u het gevoel dat uw huidige dakbedekking verouderd is of beschadigd is geraakt? Verouderde en beschadigde daken hebben een grotere kans op lekkages en andere storingen. U doet er dan goed aan te kiezen voor een nieuwe dakbedekking.

Wij begrijpen goed dat problemen met uw dak erg vervelend is. Het is niet fijn om te weten dat uw dak niet meer optimaal functioneert en dat u zich niet meer veilig voelt in uw eigen huis. Maar geen zorgen, wij kunnen u helpen!

Dakdekker Boxtel heeft tientallen jaren ervaring met het plaatsen van diverse soorten dakbedekking. Dagelijks bedekken wij vele daken in Boxtel en omgeving. 

Wanneer u besluit om uw dakbedekking te vervangen, zullen wij eerst een grondig onderzoek uitvoeren van uw huidige dakbedekking. Op basis daarvan stellen wij een plan op. Daarna verwijderen wij eerst uw oude dakbedekking. Vervolgens zullen wij uw nieuwe dakbedekking plaatsen en voeren wij een grondige controle uit.

Een nieuwe dakbedekking plaatsen is een verstandige keuze. Hierna kunt u weer zorgeloos in uw eigen huis wonen, zonder zorgen over lekkages of andere problemen. Het is wel belangrijk om snel te handelen als u vermoedt dat uw dakbedekking verouderd of beschadigd is, om toekomstige problemen te voorkomen.

Wilt u zorgeloos in uw eigen huis wonen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen voor een afspraak met dak bedekken in Boxtel. Wij zijn te bereiken via 0411 201 662.

Bitumen Dakbedekking
Boxtel Dakbedekking

Jaren Ervaring

Dakrenovaties Boxtel
Dakisolatie Boxtel

Veel voorkomende dakbedekkingen

Verschillende soorten dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekking. Wij maken onderscheid in soorten dakbedekking tussen platte daken en schuine daken. In het geval van een plat dak heeft u de keuze uit een dak van bitumen, EPDM, PVC of een groendak.

Wanneer u een schuin dak heeft zijn er andere soorten dakbedekking beschikbaar. Voor een schuin dak heeft u de keuze uit dakpannen, dakplaten, een leien dak, een rieten dak, een zinken dak of een groendak.

Wilt u uw dakbedekking laten vervangen door een professioneel Dakdekkersbedrijf uit uw omgeving? Dakdekker helpt u dan graag! Neem snel contact op via 0411 201 662.

Plat dak

Soorten dakbedekking plat dak

Bent u aan het inventariseren naar de mogelijkheden wat betreft dakbedekking op een plat dak? Voor een plat dak zijn er een viertal opties mogelijk; een dak van bitumen, EPDM, PVC of een groendak.

Bij het kiezen van een plat dak moet rekening gehouden worden met de wisselende weersomstandigheden. Deze hebben namelijk meer impact op platte daken dan op schuine daken.

De reden hiervan is dat neerslag van een schuin dak naar beneden glijdt. Op een plat dak blijft het water staan en moet het opdrogen. Daardoor is de levensduur van een plat dak vaak korter dan die van een schuin dak.

Is uw dak toe aan een nieuwe dakbedekking? Neem dan snel contact op met ons dakdekkersbedrijf via 0411 201 662. De experts van Dakdekker Boxtel staan voor u klaar om u te helpen uw dak in topconditie te behouden!

Dakleer Boxtel Rotated
Lekkage Plat Dak Boxtel
Dakgoot Vervangen Boxtel Rotated
Dakgoot Reparatie Boxtel

Bitumen

Bitumen dakbedekking

De meest gebruikte dakbedekking voor op platte daken is bitumen. Bitumen wordt veelal ook dakleer of roofing genoemd. Bitumen ontstaat bij de productie van ruwe aardolie. Het is een waterdicht en plastisch materiaal.

Bitumen kan op verschillende manieren op uw dak gemonteerd worden. In veruit de meeste gevallen wordt het bitumen aangebracht door het te verwarmen. Hierdoor wordt de onderlaag verzacht. Wanneer de onderlaag dan weer afkoelt hecht het bitumen goed aan uw dak. Het is ook mogelijk om een bitumenlaag op uw dak te lijmen.

Het plaatsen van een bitumen dak is relatief eenvoudig. Het wordt aangelegd in losse stroken en met één of meerdere lagen. Hierdoor is schade aan een bitumen dak ook vrij eenvoudig te repareren. Bitumen is minder goed UV-bestendig dan andere materialen.

Ten opzichte van andere soorten dakbedekking is bitumen een goedkope optie. Echter gaat dit materiaal ook minder lang mee. De gemiddelde prijs van een bitumen dak is €40 tot €60 per vierkante meter.

De levensduur van een bitumen dak is gemiddeld 20 tot 40 jaar. Na die tijd wordt de kans op scheuren en lekkages groter. U doet er goed aan de dakbedekking na die tijd te vervangen of repareren.

Bent u opzoek naar een dakdekkersbedrijf in Boxtel die uw dak kan bedekken met bitumen? Maak snel een afspraak met Dakdekker Boxtel op 0411 201 662.

EPDM

Een dak bedekt met EPDM

Naast bitumen wordt EPDM vaak gebruikt als dakbedekking voor op platte daken. EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer. Het wordt gemaakt van synthetische rubbers.

EPDM is een materiaal dat zeer sterk maar toch erg elastisch is. Hierdoor is dit materiaal bestand tegen alle soorten weersomstandigheden. Daarom is het materiaal goed geschikt als dakbedekking op platte daken.

Een ander groot voordeel is dat EPDM goed UV-bestendig is. Daarnaast vereist dit materiaal weinig tot helemaal geen onderhoud. In principe is EPDM scheurvrij. Mocht er toch schade ontstaan, dan is dat goed te verhelpen met een nieuwe laag EPDM.

EPDM is daarnaast ook goed wortelbestendig. Daarmee wordt dat wortels hier niet in kunnen groeien. Dat is de reden waarom EPDM vaak wordt gekozen als onderdak van een groendak.

Een plat dak bedekt met EPDM is ten opzichte van andere materialen duurder. Gemiddeld kost een €60 tot €80 per vierkante meter. Daarentegen heeft het wel een langere levensduur. Gemiddeld genomen gaat een EPDM dak zo’n 40 tot 50 jaar mee.

Wilt u uw dak laten bedekken met EPDM? Maak dan snel een afspraak via 0411 201 662. De dakdekkers van Dakdekker Boxtel komen graag bij u langs om samen met u een plan op te stellen!

Epdm Dakbedekking Rotated
Dakbedekking Schuur Boxtel
Pvc Dakbedekking
Boxtel Daklekkage

PVC

PVC dakbedekking

Platte daken kunnen ook bedekt worden met een PVC dak. PVC is een afkorting voor Poly Vinyl Chloride. PVC wordt gebruikt in vloeren, deuren, rioleringen, speelgoed en nog veel meer.

Het materiaal is elastisch, waardoor het kan krimpen en uitzetten. De kans op scheuren is daarom klein. Hierdoor is dit materiaal goed bestand tegen schommelende weersomstandigheden.

Een dak van PVC is een duurzame en milieuvriendelijke optie. Het materiaal is namelijk volledig recyclebaar. Daarnaast is het materiaal erg dun en licht. Hierdoor wordt de dakconstructie zeer minimaal belast met het gewicht van de dakbedekking.

In vergelijking tot andere materialen is een dak van PVC relatief eenvoudig te monteren. Dit materiaal wordt niet gebrand, maar aan het dak gelijmd. Dit zorgt ervoor dat het plaatsen van een PVC dak wel arbeidsintensief is.

Wilt u uw dak laten bedekken met PVC? Houdt dan rekening met dat de prijs varieert tussen de €50 tot €70 per vierkante meter. Normaal gesproken gaat een PVC dak zo’n 15 tot 40 jaren mee.

Moet uw PVC dak vervangen worden? Maak dan snel een afspraak met Dakdekkersbedrijf Boxtel. U kunt ons bereiken op 0411 201 662. Onze collega staat u graag te woord!

Groendak

Plat dak bedekt met groendak

Bij een groendak (ook wel vegetatiedak genoemd) is uw dak bedekt met een begroeiing van vetplanten, gras, mos, kruiden, struiken of kleine boompjes en planten. Op een plat dak zijn er twee types groendaken mogelijk; een intensief en een extensief groendak.
Een intensief groendak is bedekt met groen wat onderhoud nodig heeft. Zoals bepaalde plantjes, bloemen en boompjes. Zie het als een tuin zoals u die normaal gesproken ook op de begane grond zou hebben.

Bij een extensief wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van natuur waar geen (of zeer minimaal) onderhoud aan nodig is. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten, mossen of gras. Dit type groendak is ook mogelijk op een schuin dak.

Een groendak gaat ontzettend lang mee en heeft veel voordelen. Naast het feit dat een groendak goed is voor het milieu is het ook een goede isolatielaag op uw woning. Het dak absorbeert tot in zekere mate het regenwater.

Een belangrijk eigenschap van een groendak is wel dat het onderhoud vereist. Afhankelijk van of u kiest voor een intensief of extensief groendak heeft uw dak veel of weinig onderhoud nodig.

Een groendak is een stuk duurder dan andere soorten dakbedekkingen. Een intensief groendak kost gemiddeld €45 tot €100 per vierkante meter. Voor een extensief groendak bent u gemiddeld €120 tot €200 kwijt.

Een groendak gaat daarentegen ook een stuk langer mee. Afhankelijk van hoeveel onderhoud u pleegt aan uw dak, kan een groendak gemiddeld 50 tot 70 jaar mee gaan.

Wilt u weten of een groendak mogelijk is in uw situatie? Neem dan snel contact op met een collega van Dakdekker Boxtel via 0411 201 662. Wij helpen u graag verder!

Spoed Dakdekker Boxtel
Boxtel Dakdekkers
Kosten Dakrenovatie Boxtel
Dakdekkers In Boxtel

Schuin dak

Soorten dakbedekking schuin dak

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van een schuin dak. Een groot voordeel van een schuin dak zit hem in de afwatering.

Regenwater stroomt door de helling in het dak naar beneden. Hierdoor blijft het water niet op het dak liggen en wordt het water vanzelf afgevoerd.

Ook belangrijk is dat een schuin dak in veel gevallen zichtbaar is van de buitenkant. Bij een plat dak is dat vrijwel nooit het geval. Waar het bij een plat dak vooral draait om de praktische aspecten draait het bij een schuin dak ook om esthetiek.

Is uw schuine dak toe aan een renovatie van de dakbedekking? Aarzel dan niet en neem contact op met ons professionele dakdekkersbedrijf in Boxtel. Contacteer ons snel via 0411 201 662 en wij zorgen ervoor dat uw dak er weer als nieuw uitziet!

Dakpannen

Dak bedekt met dakpannen

In Nederland is een groot gedeelte van de schuine daken bedekt met dakpannen. De keuze voor dakpannen is ten opzichte van andere soorten dakbedekking goedkoper. Daarnaast zijn dakpannen relatief eenvoudig te leggen.

Binnen de dakpannen is er keuze uit een tweetal soorten; betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Betonnen dakpannen zijn goedkoper en sneller te plaatsen.

Daarnaast kan er ook gekozen worden voor keramische dakpannen. Deze worden gemaakt door klei op hoge temperatuur te bakken. Keramische dakpannen zijn duurder, maar hebben een langere levensduur en andere look dan betonnen dakpannen.

De prijs van dakpannen varieert tussen de €30 en €60 per vierkante meter. Gemiddeld genomen is de levensduur van dakpannen zo’n 30 tot 50 jaar.

Wilt u uw dak laten bedekken met dakpannen? Of zijn uw huidige dakpannen beschadigd? Neem dan snel contact op via 0411 201 662. Dakdekker helpt u graag verder!

Dakpannen Vervangen Boxtel
Dakpannen Boxtel
Dakkapel Renovatie Boxtel
Dakpan Reparatie Boxtel

Dakplaten

Schuin dak met dakplaten

Een dakbedekking met dakplaten komt de laatste tijd steeds vaker voor. De reden hiervoor is dat dit materiaal erg goedkoop is. Veel mensen zien dit als dé goedkope oplossing.

Binnen de dakplaten zijn er ook nog diverse mogelijkheden. Er zijn drie verschillende materialen beschikbaar; kunststof, bitumen en metaal. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken. Dakplaten kunnen geleverd worden in allerlei vormen, kleuren en afwerkingen.

Dakplaten hebben een unieke, strakke uitstraling. Deze platen zijn eenvoudig en snel te plaatsen. Dat komt doordat het materiaal buigzaam is. Daarnaast is dit materiaal onderhoudsvrij en gaat het relatief lang mee.

Gemiddeld genomen kost een dak bedekt met dakplaten €20 tot €60 per vierkante meter. Afhankelijk van het gekozen materiaal kunnen dakplaten gemiddeld 20 tot 50 jaar mee gaan.

Bent u opzoek naar een dakdekkersbedrijf in Boxtel die dakplaten kan plaatsen op uw dak? Wij kunnen u hierbij helpen! Maak zo snel mogelijk een afspraak met Dakdekker Boxtel via 0411 201 662.

leien dak

Leien dakbedekking

Bent u op zoek naar een exclusieve uitstraling van uw schuine dak? Dan is een leien dak zeker een optie die u moet overwegen! Met een leien dak krijgt uw dak een strakke look. Daarnaast is een leien dak duurzaam, stormbestendig en makkelijk in onderhoud.

Er is keuze uit twee soorten leien daken, namelijk natuurleien daken en kunststof leien daken. Kunststof leien daken worden gemaakt uit vezelcement. Natuurleien daken worden gemaakt van natuursteen. Natuurlei is een stuk duurder maar gaat ook veel langer mee.

Het plaatsen van een leien dak is niet eenvoudig. Het monteren van een leien dak neemt veel tijd in beslag. Bij het plaatsen worden de leien vaak op zo’n manier gelegd dat ze elkaar voor een groot gedeelte overlappen.

Normaal gesproken bent u voor het plaatsen van een leien dak €60 tot €120 per vierkante meter kwijt. Dit type dak gaat daarentegen wel lang mee. Gemiddeld zo’n 30 tot 100 jaar lang.

Wacht niet langer, neem vandaag nog contact op en plan een afspraak in voor een vrijblijvende offerte. Dakdekker Boxtel helpt u graag bij het plaatsen van uw leien dak. Bel ons op 0411 201 662.

Boxtel Dakdekkersbedrijf
Zinken Dakbedekking
Dakreparatie Boxtel
Schade Dak Boxtel

Rieten dak

Een schuin dak van riet

Een andere materiaal dat veel gebruikt wordt om een dak mee te bedekken is riet. Met een rieten dak geeft u uw dak een authentieke uitstraling!

Het is mogelijk om te kiezen voor een open rieten dak. Het riet ligt dan enkel op panlatten. In dat geval is het riet te zien van binnenuit uw huis. Wanneer u kiest voor een gesloten rieten dak is dit niet het geval.

Daarbij moet u weten dat een rieten dak ook onderhoud vergt. Gemiddeld moet een rieten eens in de twee jaar voorzien worden van een nieuwe coating. Eens in de vier jaar moet uw dak geïnspecteerd worden op schade en andere slijtplekken.

Een goed onderhouden rieten dak gaat gemiddeld genomen 30 tot 35 jaar mee. Per vierkante meter kost een rieten dak ongeveer €70 tot €90.

Wilt u uw dak laten bedekken met riet? Maak dan snel een afspraak via 0411 201 662. De dakdekkers van Dakdekker Boxtel komen graag bij u langs!

Zinken dak

Zinken dakbedekking

Wilt u uw dak een strakke uitstraling geven? Dan is een zinken dak zeker een goede optie om over na te denken. Een zinken dak heeft een mooie moderne en unieke uitstraling!

Het materiaal is erg duurzaam en vergt weinig onderhoud. Daarnaast is zink een licht en flexibel metaal. Dit maakt dat het materiaal ook uiterst geschikt is als dakbedekking voor op ronde of bollende daken!

Een groot voordeel van een zinken dak is dat deze erg lang mee gaat. De meeste daken gaan minimaal 70 tot 100 jaar lang mee! Een gemiddelde prijs van €90 tot €120 per vierkante meter.

Neem snel contact op wanneer u uw dak wilt bedekken met zink. Onze collega staat u graag te woord. Dakdekkersbedrijf Boxtel is te bereiken op 0411 201 662.

Plat Dak Boxtel
Spoed Dakdekker
Dakdekkersbedrijf In Boxtel
Boxtel Dak Repareren

Extensief groendak

Schuin dak met groendak

Een groendak is, naast op een plat dak, ook mogelijk op een schuin dak. Echter is er wel een verschil. Op een plat dak kunt u kiezen uit een extensief en een intensief groendak. Bij een schuin dak is dit niet het geval.

Op een schuin dak kunt u alleen kiezen uit een extensief dak. Bij een extensief wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van natuur waar geen (of zeer minimaal) onderhoud aan nodig is. Bij een extensief groendak worden er dingen als vetplanten, mossen of grassen op uw dak geplaatst.

Het plaatsen van een groendak op een schuin dak is echt een specialiteit. Niet alle dakdekkers zijn kundig genoeg om dit te kunnen. Het plaatsen van een groendak op een hellend oppervlak neemt veel tijd in beslag.

Een prijs van €40 tot €100 per vierkante meter is wat u betaalt voor een groendak. Een groendak gaat, mits het goed onderhouden wordt, wel erg lang mee. Normaal gesproken gaat een extensief groendak zo’n 50 tot 70 jaar mee.

Vraagt u zich af of een groendak wel mogelijk is bovenop uw eigen huis of schuur? Neem dan snel contact op met een collega van Dakdekker Boxtel via 0411 201 662.

Soorten dakbedekking

Verschillende mogelijkheden

Er zijn dus veel verschillende soorten dakbedekkingen beschikbaar. De prijs per vierkante meter en de levensduur van het materiaal kunnen erg uiteen lopen. Wij raden u aan altijd uw keuze goed te overwegen.

Overleg altijd met uw dakdekker welke soorten dakbedekking er mogelijk zijn op uw dak. Het kan voorkomen dat uw wensen niet mogelijk zijn, bijvoorbeeld omdat uw dak niet stevig genoeg is.

Wilt u meer informatie over welke dakbedekking mogelijk zijn op uw eigen huis? Neem dan gerust contact op met 0411 201 662. Dakdekker Boxtel helpt u graag!

Sedum Dakbedekking
Gereedschap Dakdekker Boxtel

Transparant

Kosten Dakdekker Boxtel

Geen enkele klus is hetzelfde. Daarom bekijken wij ook per klus wat de kosten zijn.

Er zijn veel factoren belangrijk bij het vaststellen van de kosten. Onder andere het type werk, het materiaal, de grootte van het dak, de bereikbaarheid van het dak, et cetera.

Nadat wij uw dak inspecteren ontvangt u een vrijblijvende prijsopgave. Gaat u akkoord? Dan voeren wij de werkzaamheden uit.

Noodreparaties of kleine klussen worden direct uitgevoerd. Voor grotere klussen plannen we een nieuwe afspraak in.

Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan snel contact op via 0411 201 662.

Gratis prijsopgave

Dakdekker Boxtel
tot uw dienst

Daklekkage? Of een andere schade aan uw dak?
Dakdekker Boxtel met meer dan 30 jaar ervaring is klaar om u te helpen.

Bel ons vandaag op 0411 201 662

Klanten geholpen

Jaren ervaring

Ervaren dakdekkers

Onze dienstverlening

Services Dakdekker

Daklekkage Boxtel

Heeft u te maken met een daklekkage? Schakel dan de hulp in van Dakdekker Boxtel om het lek te dichten.

Dakdekker Boxtel

Bent u op zoek naar een dakdekker in Boxtel? Neem dan gerust contact op voor een gratis offerte!

Dakreparatie Boxtel

Is uw dak beschadigd geraakt? Neem contact op en laat uw dak repareren door Dakdekker Boxtel!

Dakinspectie Boxtel

Heeft u het vermoeden dat uw dak beschadigd is? Laat dan een dakinspectie uitvoeren!

Dakbedekking Boxtel

Wilt u uw dak opnieuw laten bedekken? Neem dan contact op met Dakdekker Boxtel voor een afspraak!

Dakrenovatie Boxtel

Is uw dak verouderd en aan vervanging toe? Maak dan snel een afspraak om uw dak te laten renoveren!

Wie zijn wij?

Over Dakdekker Boxtel

Heeft u schade opgelopen aan uw dak? Het is mogelijk dat u te maken heeft met een lekkage en dat het water uw huis binnenstroomt. Dakdekker Boxtel lost het op!

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met het uitvoeren van dakwerkzaamheden. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van allerlei soorten dakbedekkingen, zowel op schuine als platte daken. Daarnaast kunt u ons ook bereiken voor het uitvoeren van reparaties en het verhelpen van lekkages.

Heeft u dakschade opgelopen of een ander probleem aan uw dak? Neem dan nu contact op met Dakdekker Boxtel.

Vraag & Antwoord

Frequently Asked Questions 

Welke werkzaamheden verrichten jullie?

U kunt ons bereiken voor het aanleggen en renoveren van daken. Daarnaast voeren wij dakinspecties uit. Wanneer u schade heeft kunnen wij ook een dakreparatie uitvoeren!

In welke regio is Dakdekker Boxtel actief?
We zijn werkzaam in Boxtel en wijde omstreken. Woont u in dit gebied en wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via 0411 201 662.
Hoe weet ik wat de kosten zullen zijn?
Wat de totale kosten van de dakreparatie zullen zijn hangt af van de klus. De kosten worden bepaald door de omvang van de klus. De kosten van kleine klussen zullen lager zijn dan de kosten van grote klussen.

Erg belangrijk is de tijd die nodig is om de reparatie uit te voeren. Ook moet u rekening houden met kosten voor de gebruikte materialen, het gereedschap en de machines die ingezet zijn.

Zorg ervoor dat schade aan het dak altijd zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Des te langer u wacht met de reparatie, des te groter het probleem wordt en des te duurder het wordt om de reparatie uit te laten voeren.

Voor meer informatie raden wij u aan telefonisch contact op te nemen. Dat kan via 0411 201 662.

Op welke manier kan ik een afspraak maken?
U kunt een afspraak maken door contact op te nemen via 0411 201 662. Een collega van Dakdekker Boxtel zit klaar om u van dienst te zijn!
Heb ik recht op garantie?

Wij staan voor kwaliteit en vakmanschap. Wanneer wij werkzaamheden uitvoeren ontvangt u hierop 10 jaar garantie. Zijn er binnen deze jaren problemen met de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd? Dan komen wij deze kosteloos verhelpen!

Wat te doen bij een lekkage aan mijn dak?
Op het moment dat u te maken krijgt met een daklekkage moet u als eerst op zoek naar de bron van het probleem. Vraag uzelf af waar het lek zich bevindt en probeer daarna te achterhalen waardoor deze is ontstaan.

Wanneer u dat duidelijk heeft kunt u het lek proberen te dichten. U kunt hier eventueel Waterstop voor gebruiken. Waterstop is een middel waarmee u het lek tijdelijk kunt stoppen. Mocht u het lek niet kunnen dichten, probeer het water dan zoveel mogelijk op te vangen in een emmer of een groot zeil.

Schakel vervolgens de hulp van een professionele dakdekker in. Wanneer hij ter plaatse is zal hij kort onderzoek doen naar het probleem om het vervolgens goed te kunnen verhelpen. Zo is de lekkage binnen de kortste keren verholpen.

Wacht niet te lang met het inschakelen van een dakdekker. Een daklekkage kan binnen no-time extreem veel schade aanrichten, zowel binnens- als buitenshuis.

Heeft u een lekkage aan uw dak? Wacht dan niet en neem direct contact op. Wij zijn te bereiken via 0411 201 662.

Wanneer moet mijn dakbedekking gerenoveerd worden?
Daken gaan namelijk voor eeuwig mee. Elke soort dakbedekking heeft een eigen levensduur. Wanneer deze duur bereikt is, zal de kwaliteit van de dakbedekking snel afnemen en wordt de kans op schade en lekkages aanzienlijk groter.

Zo is het mogelijk dat de dakbedekking uitdroogt. Hierdoor kunnen er barsten en scheuren ontstaan in de dakbedekking. In het geval van een bitumen dak is het mogelijk dat er blaasjes of luchtdeeltjes in het materiaal komen.

Veel mensen gebruiken een dakrenovatie om ook direct een nieuwe isolatielaag aan te brengen. Door een nieuwe/betere isolatielaag aan te brengen in uw dak bespaart u op uw energieverbruik. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Heeft u last van terugkerende problemen? Zijn er bepaalde reparaties die in korte tijd meerdere uitgevoerd moesten worden? Ook dan is het aan te raden een renovatie uit te laten voeren om van deze problemen af te komen.

Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak met Dakdekker Boxtel op 0411 201 662.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn dak?
Neem altijd direct contact op met een professionele dakdekker. Ook bij kleine gebreken aan uw dak. Kleine scheuren en kieren kunnen op korte termijn veel blijvende schade aanrichten aan uw huis.

Neem daarom altijd zo snel mogelijk contact op met een professionele dakdekker. U kunt ons bereiken op 0411 201 662. Probeer de scheuren of kieren in de tussentijd zelf te dichten met reparatiepasta.

Hoe gaan jullie mijn dak renoveren?

Belangrijk is dat elk dak anders is. Afhankelijk van uw huidige dak en wensen voor het nieuwe dak wordt er een plan opgesteld. In dit plan wordt bepaald welke dakbedekking gebruikt gaat worden, welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en hoe dit precies gedaan gaat worden.

Vervolgens moet het oude dak verwijderd worden. Dit begint bij het verwijderen van de dakbedekking. Daarna wordt (wanneer nodig) de oude dakconstructie afgebroken. De dakconstructie is de basis van het dak. Dit is het samenstel van balken aan de binnenkant van uw dak en zorgt voor de stevigheid van het geheel.

Vervolgens wordt de nieuwe dakconstructie opgebouwd. Daarna kan er begonnen worden met het aanbrengen van de isolatie en wordt uw dak bedekt met de gekozen dakbedekking. Elke soort dakbedekking moet op zijn eigen manier aangelegd worden. Afhankelijk van de keuze van de dakbedekking wordt bepaald op welke manier deze wordt aangebracht.

Wanneer ook de dakbedekking is aangebracht is het dak in principe af. Nu volgt alleen nog een uitgebreide controle. Er wordt onder andere gekeken naar naden, kieren, afwerkingsfouten, et cetera.

Is alles op de correcte manier aangebracht en bent u helemaal tevreden? Dan ruimen wij alle spullen op en kunt u genieten van uw nieuwe dak!

Wat doen wordt er onderzocht tijdens een dakinspectie?

Tijdens een dakinspectie wordt uw gehele dak in kaart gebracht. Wij inspecteren diverse onderdelen van uw dak. Als eerste controleren wij de kwaliteit van de dakbedekking. Wij controleren of er geen scheuren in zitten, of alles nog goed op elkaar aansluit en of er niks beschadigd geraakt is.

Ook controleren wij de staat van de draagconstructie van uw dak. De draagconstructie is de basis van uw dak. Deze constructie zorgt ervoor dat uw dak stevig genoeg is om uw dak te dragen tijdens alle weersomstandigheden. Problemen met constructie kunnen leiden tot instortingsgevaar.

Tevens controleren wij uw gehele dak op de kwaliteit van de afwatering. Een goede afwatering is belangrijk voor uw eigen dak. Wanneer er een korte periode water op uw dak ligt kan dit geen kwaad. Echter, wanneer dit een langere tijd het geval is kan dat voor problemen zorgen. Uw dak kan doorlekken.

Daarnaast controleren wij alle aansluitingen op uw dak. De naden van uw dak zijn kwetsbaar voor schade of lekkages. Het is goed om deze regelmatig te laten inspecteren om te controleren of alles nog strak op elkaar is aangesloten.

Regelmatig ontstaan er lekkages door toedoen van dieren en plantengroei. Het is goed om uw dak te controleren op nestjes van dieren, plantengroei, algen, mos en andere voorwerpen die daar niet in thuis horen.