Daklekkage Boxtel

Wij verhelpen uw daklekkage!

Wij staan voor u klaar!

Daklekkage Boxtel

Daklekkage Boxtel? Heeft u een lekkage aan uw dak? Misschien herkent u gele vlekken of kringen op de muur of komt er water uit uw dak. Mensen die te maken krijgen met een daklekkage maken zich vaak zorgen en zitten met de handen in het haar.
Wij begrijpen goed als u overvallen wordt door dit probleem en geschrokken bent. Lekkages doen zich altijd voor op de meest ongelegen momenten. Een daklekkage is een vervelend en ingewikkeld probleem. Wij willen u graag met dit probleem helpen!

De vakmannen van Dakdekker Boxtel hebben al 30 jaar ervaring met het oplossen van daklekkages. Met onze expertise kunnen wij vaak na het aanhoren van uw verhaal en het inzien van enkele foto’s al inschatten waar het lek zich bevindt, waardoor deze is ontstaan, en hoe wij deze grondig kunnen oplossen.

Bij een daklekkage raden wij u aan om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de oorzaak en de locatie van de daklekkage. Probeer het lek zo spoedig mogelijk te dichten. Wanneer dit niet mogelijk is raden wij u aan het water op te vangen met emmers of grote doeken. Schakel vervolgens de hulp in van een professionele dakdekker.

Op het moment dat u een afspraak maakt komen wij zo snel mogelijk bij u langs om de situatie te onderzoeken. In veel gevallen gaan wij direct over tot reparatie. Zo kunnen wij in korte tijd het probleem verhelpen en uw zorgen ontnemen.

Indien het probleem niet zo spoedig mogelijk wordt opgelost, kan er na verloop van tijd schimmelvorming ontstaan. Dit is zeer slecht voor uw gezondheid. Daarnaast kan de constructie van uw dak aangetast worden met instortingsgevaar als gevolg. In dat geval moet vaak uw gehele dak vervangen worden.

Het is van uiterst belang dat u snel actie onderneemt om torenhoge kosten te voorkomen. Schakel snel de hulp in van Dakdekker Boxtel via 0411 201 662. Wij helpen u graag met uw daklekkage Boxtel.

Onze beloften.

R

Gratis dakinspectie

R

24/7 spoedservice

R

10 jaar garantie

R

Snel geholpen

R

Geen voorrijkosten

R

30+ jaar ervaring

Daklekkage Boxtel

Services

Dakdekker Boxtel

Dakbedekking

Dakinspectie

Daklekkage

Dakrenovatie

Dakreparatie

Gratis Dakinspectie

0411 201 662

Ik had te maken met een lekkage in mijn dak. Daarom heb ik contact opgenomen met Dakdekker Boxtel. Ze hebben de lekkage snel gevonden en direct gerepareerd. Ik kan dit bedrijf zeker aan iedereen aanbevelen.

Gerard

Ik heb het dak van mijn schuur laten vervangen door dakdekker Boxtel. Eerst heb ik een vrijblijvende offerte gekregen. Nadat ik akkoord ging konden ze snel langskomen. Alle afspraken worden nagekomen! Uitstekende service!

Marianne

Dik tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden aan mijn dak door dit bedrijf! Zeer professioneel en tevens erg klantvriendelijk.

Mike

Werkwijze Dakdekker Boxtel

1

Maak een afspraak

Bespreek de situatie en maak een afspraak.

2

Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte

Wij inspecteren uw dak en u ontvangt een vrijblijvende offerte.

 

3

Aan de slag

Wij voeren de werkzaamheden uit.

Heeft u dakschade?

Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

Spoedgeval

Spoed dakdekker

Druppelt er water uit uw plafond? Of ontstaan er vochtplekken op uw muur? Dan heeft u waarschijnlijk een lekkage aan uw dak. Vaak zijn mensen erg geschrokken wanneer zij overvallen worden met een daklekkage.

Wij begrijpen het goed wanneer u zich zorgen maakt en misschien wel onveilig voelt. Een daklekkage is immers een ingewikkeld probleem dat grote gevolgen kan hebben. Het komt goed. Onze spoed dakdekker helpt u graag van dit probleem af.

U bent bij Dakdekker Boxtel in goede handen. Wij hebben al ruim 30 jaar ervaring in dit vak. Wij hebben inmiddels al duizenden daklekkages met spoed hersteld. Met onze expertise hebben wij de meeste daklekkages binnen een mum van tijd opgespoord en verholpen!

Het is belangrijk dat u snel actie onderneemt wanneer u erachter komt dat u te maken heeft met een daklekkage. Laat altijd zo snel mogelijk een dakdekker langskomen. Probeer in de tussentijd het gat te dichten of het water op te vangen.

Door direct contact op te nemen met een dakdekker zorgt u ervoor dat het probleem snel verholpen wordt. U voorkomt hiermee de grotere problemen die een lekkage kan veroorzaken en de bijbehorende grote kosten.

Wanneer u geen of te laat actie onderneemt is het mogelijk dat er kortsluiting of brand ontstaat wanneer het water in contact komt met elektrische apparaten en bedrading. Daarnaast is het mogelijk dat de dakconstructie wordt verzwakt. Wanneer dat het geval is moet vaak uw gehele dak vervangen worden.

Heeft u te maken met een daklekkage die met spoed verholpen moet worden? Wij kunnen u helpen! Neem snel contact op voor het inplannen van een afspraak via 0411 201 662!

Daklekkage Opsporen Boxtel
Boxtel Daklekkage Repareren

Jaren Ervaring

Daklekkage Repareren Boxtel
Lekkage Plat Dak Boxtel

Aanleiding

Oorzaken van een daklekkage

Een daklekkage kan op verschillende manieren ontstaan. In sommige gevallen is de oorzaak van het lek in uw dak eenvoudig vast te stellen. Helaas is dit niet altijd het geval. Er zijn immers veel mogelijke oorzaken te bedenken.

Uw dak wordt blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Door schommelingen in temperatuur en vochtigheid kan de dakbedekking gaan krimpen en uitzetten. Hierdoor kan de dakbedekking gaan scheuren, waardoor er een lekkage kan ontstaan.

Plantengroei en dieren hebben veel invloed op uw dak. Door vogelnesten, takjes, bladeren, mos en ander vuil kan uw dakgoot verstopt raken. Wanneer een dakgoot een langere tijd verstopt blijft kan dit leiden tot een lekkage.

Daklekkages kunnen ook ontstaan doordat u schade heeft opgelopen aan uw dak. Zo is het mogelijk dat de dakpannen op uw huis beschadigd zijn, loszitten of ontbreken. Daarnaast kunnen er scheuren ontstaan in de aansluitingen van uw dak. Denk bijvoorbeeld aan scheuren in het daklood, muuraansluitingen, naden, hoeken, et cetera.

Een dak gaat niet eeuwenlang mee. Elke soort dakbedekking heeft een bepaalde levensduur. Des te ouder een dak wordt, des te groter de kans is dat deze gaat lekken. Het is mogelijk dat uw dak is gaan lekken omdat het dak het einde van de levensduur nadert.

Wat de oorzaak ook is, wij helpen u graag. Bel gerust naar 0411 201 662 om uw klus te bespreken en een afspraak te maken met één van onze dakdekkers.

Herkennen

Een daklekkage herkennen

Daklekkages doen zich voor in allerlei vormen en maten. Daklekkages zijn vaak te herkennen aan vochtige plekken op uw plafond of muur. Vaak leidt dit tot verkleuringen op de muur, bijvoorbeeld kringen of gele vlekken. Ook kan uw behang loslaten of gaan bobbelen.

Het is ook mogelijk dat er zwarte vlekken op uw muur of plafond ontstaan. Dit is vaak een gevolg van schimmelvorming. Schimmelvorming ontstaat veelal door vocht wat uw huis binnendringt middels een lekkages.

Op het moment dat u een daklekkage herkent, betekent dit niet dat u de locatie van het lek gevonden heeft. Een lekkage valt namelijk niet loodrecht naar beneden. Het is mogelijk dat de daklekkage zich meters naast de kringen of gele vlekken bevindt.

Twijfelt u nog of u te maken heeft met een daklekkage? Dan raadt Dakdekker Boxtel u aan een drietal onderdelen van uw dak te onderzoeken. Controleer de dakbedekking, de dakgoot en het daklood.

Controleer deze onderdelen specifiek op de aansluitingen, overlappingen en naden. Kijk goed of er ergens gaten of openingen zijn ontstaan, of er water of vuil blijft liggen en of alle onderdelen van het dak nog goed op elkaar zijn aangesloten.

Heeft u een daklekkage waargenomen? Of denkt u dat er wellicht ergens een beginnende lekkage zit? Neem dan nu contact op met Dakdekker Boxtel via 0411 201 662. Wij komen graag langs om het lek te dichten.

Lekkage Verhelpen Boxtel
Schade Dak Boxtel
Daklekkage Reparatie Boxtel
Boxtel Dakreparatie

Plat dak

Lekkage plat dak

Platte daken hebben een grotere kans op lekkages dan schuine daken. De reden hiervan is dat het water op platte daken kan blijven liggen. Stilstaand water op het dak kan op den duur een lek veroorzaken. In het geval van een schuin dak is dit vaak niet mogelijk, omdat het water hier vanaf stroomt.

Lekkages in platte daken worden veelal veroorzaakt door weersinvloeden als vorst en regen. Door wisselende temperaturen kan uw dakbedekking gaan krimpen, uitzetten of zelfs scheuren, waardoor er een daklekkage kan ontstaan.

Het is mogelijk dat uw dak bedekt is met bitumen dakplaten. Deze platen kunnen uitdrogen in het geval van extreme warmte en droogte. Nu de zomers warmer en droger worden komt dit steeds vaker voor.

U kunt daklekkages aan platte daken herkennen aan vochtige plekken of verkleuringen op uw plafond of muur. Vaak zijn dit geel- of bruinkleurige kringen of vlekken. Daarnaast kan uw behang loslaten en het stucwerk scheuren.

Daklekkages in platte daken zijn in sommige gevallen te verhelpen met enkel een kleine reparatie. Echter is het van belang dat dit wel op korte termijn gebeurt. Lekkages op platte daken kunnen op korte termijn veel schade veroorzaken, omdat het water kan blijven op het dak.

Heeft u een plat dak met een lekkage? Neem dan gerust contact op met één van onze dakdekkers via 0411 201 662. Wij komen zo snel mogelijk naar u toe om de situatie te onderzoeken en het dak te repareren.

Schuin dak

Lekkage schuin dak

De kans op lekkages aan schuine daken is vele malen kleiner dan bij platte daken. De reden hiervan is dat het water van schuine daken afstroomt en niet kan blijven liggen op het dak.

Een lekkage aan een schuin dak ontstaat vaak niet in het midden van het dakoppervlakte, maar bij de aansluitingen, hoeken of dakdetails. Het lek ontstaat vaak op een plek waar het water naartoe of tegenaan stroomt. Denk hierbij aan de dakgoot, het daklood rondom de schoorsteen of de aansluiting van een dakkapel.

Lekkages aan schuine daken ontstaan vaak door extreme weersomstandigheden zoals storm. Door harde wind kunnen dakpannen verschuiven of wegwaaien. Hierdoor is uw dak minder goed bedekt waardoor er een lek kan ontstaan.

Schoorstenen zijn een kwetsbaar onderdeel van uw dak. Terwijl het buiten koud is gaat er warme lucht door het kanaal van de schoorsteen. Oude of slecht onderhouden schoorstenen kunnen hierdoor gaan barsten of scheuren. Wanneer het gaat regenen kan het water hierdoor het huis binnen komen.

Het repareren van eenvoudige daklekkages kan vaak direct al uitgevoerd worden. Zo kunnen scheefliggende dakpannen direct teruggeplaatst worden. Voor grotere reparaties kan een nieuw moment afgesproken worden waarop de reparatie uitgevoerd wordt.

Heeft u een schuin dak met een lekkage? Maak dan gerust een afspraak via 0411 201 662. Onze dakdekkers helpen u graag met het dichten van het lek.

Schuin Dak Boxtel
Dakdekkersbedrijf Boxtel
Lekkage Dakkapel Boxtel
Kosten Dakrenovatie Boxtel

Dakkapel

Lekkage in een dakkapel

Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dak. Door het plaatsen van een dakkapel wordt de ruimte groter en komt er ook meer licht in huis.

Echter is dit een gedeelte van het huis van lekkages vrij eenvoudig kunnen ontstaan. Dit komt door de dakbedekking van de dakkapel en de aansluitingen aan het dak.

De meeste dakkapellen zijn bedekt met bitumen. Bitumen is een product dat bij extreme warmte kan uitdrogen. Als gevolg hiervan kunnen er scheuren in het materiaal ontstaan. Hierdoor is uw dak niet meer volledig waterdicht en kan er dus een daklekkage ontstaan.

Rondom de bovenkant van de meeste dakkapellen is een rand te vinden. Dit wordt de boei of het boeideel genoemd. Doordat deze rand vaak hoger is dan de rest van het dakje wordt als het ware een bakje gevormd.

Op het moment dat er zich dan storingen voordoen in de afvoering van het regenwater blijft het water op uw dakkapel liggen. Stilstaand water op het dak kan op den duur lekkages veroorzaken. Daarnaast kunnen grote hoeveelheden water een plat dak overbelasten en zelfs doen instorten.

Heeft u een dakkapel met een lekkage? Bel dan naar 0411 201 662 om uw klus te bespreken en een afspraak te maken. De dakdekkers van Dakdekkersbedrijf Boxtel staan voor u klaar!

Dakgoot

Lekkage in de dakgoot

De dakgoot heeft een belangrijke ondersteunende functie van uw dak. De dakgoot laat het regenwater op een gecontroleerde manier naar de grond of het riool stromen.

Zonder dakgoot zullen lekkages en ander wateroverlast veel vaker voorkomen. Belangrijk is dat de dakgoot vrij is van vuil of overige voorwerpen.

Door de aanwezigheid van dieren en plantengroei kan uw goot verstopt raken. Nestjes, takjes, bladeren, mos, zand en ander vuil kunnen een ophoping veroorzaken. Wanneer een dakgoot een langere tijd verstopt blijft zal dit op den duur leiden tot een lekkage.

Dakgoten kunnen door harde wind of ouderdom losraken en scheef gaan zitten. Hierdoor is de kans op verstoppingen in de dakgoot groter. Daarnaast is het mogelijk dat uw dakgoot beschadigd is omdat er iets tegenaan heeft gestaan of iemand er tegenaan is gekomen.

Wanneer een dakgoot verstopt zit stroomt het water er niet meer doorheen. Hoogstwaarschijnlijk stroomt de goot ergens over naarmate er meer regenwater in komt. U kunt dit herkennen aan stromend water langs de muur wat vochtplekken in uw huis kan veroorzaken.

U kunt dit voorkomen door eens in de zoveel tijd uw dakgoot te reinigen. Maak uw gehele goot vrij van vuil en zorg ervoor dat het water weer volledig de ruimte krijgt om weg te stromen. Controleer ook of alle goten nog mooi op elkaar zijn aangesloten en over er nergens water lekt.

Heeft u een verstopte dakgoot? Of wilt u de dakgoot laten reinigen om een verstopping en lekkage te voorkomen? Bel dan gerust naar 0411 201 662 om een afspraak te maken. Onze dakdekkers helpen u graag!

Dakgoot Inspectie Boxtel
Dakgoot Reparatie Boxtel
Lekdetectie Boxtel
Dak Inspecteren Boxtel

Lekdetectie

Een lekdetectie laten uitvoeren

Heeft u last van gele kringen of vochtplekken op de muur? Of druppelt er water uit uw plafond? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een daklekkage. De grote vraag is dan waar zit de lekkage precies?

Soms is dit erg lastig vast te stellen. In sommige gevallen zit het lek enkele meters naast de gele kringen of vochtplekken op uw plafond of muur. In dat geval is een lekdetectie een mooie oplossing om vast te stellen of u daadwerkelijk te maken heeft met een lekkage.

Tijdens een lekdetectie wordt middels geavanceerde apparatuur achterhaalt waar de daklekkage zich bevindt. Beginnende of verborgen lekkages worden op deze manier blootgesteld. Waar vroeger eerst de gehele muur of het plafond afgebroken moest worden is dat nu niet meer nodig.

Na een lekdetectie ontvangt u van ons een uitgebreid rapport. In deze rapportage vindt u onze bevindingen van het probleem. U vindt wat voor soort lekkage is en waar het lek zich precies bevindt.

Wilt u een lekdetectie laten uitvoeren om te achterhalen waar het lek zit? Neem dan gerust contact op via 0411 201 662 om uw klus te bespreken en een afspraak te maken met één van onze dakdekkers. Dakdekker Boxtel helpt u graag!

Handelen

Wat te doen bij een daklekkage?

Daklekkages doen zich voor op ongelukkige momenten en kunnen op korte termijn veel schade aanrichten. De meeste mensen die te maken krijgen met een daklekkage maken zich vaak zorgen.

In veel gevallen zitten ze daarna met de handen in het haar. Dakdekker Boxtel begrijpt goed dat mensen zich afvragen wat zij moeten doen.

Op het moment dat u te maken krijgt met een daklekkage moet u als eerst op zoek naar de bron van het probleem. Vraag uzelf af waar het lek zich bevindt en probeer daarna te achterhalen waardoor deze is ontstaan.

Wanneer u dat duidelijk heeft kunt u het lek proberen te dichten. U kunt hier eventueel Waterstop voor gebruiken. Waterstop is een middel waarmee u het lek tijdelijk kunt stoppen. Mocht u het lek niet kunnen dichten, probeer het water dan zo veel mogelijk op te vangen in een emmer of een groot zeil.

Schakel vervolgens de hulp van een professionele dakdekker in. Wanneer hij ter plaatse is zal hij kort onderzoek doen naar het probleem om het vervolgens goed te kunnen verhelpen. Zo is de lekkage binnen de kortste keren verholpen.

Wacht niet te lang met het inschakelen van een dakdekker. Een daklekkage kan binnen no-time extreem veel schade aanrichten, zowel binnens- als buitenshuis. Dakdekker Boxtel helpt u graag en is te bereiken op 0411 201 662.

Dak Repareren Boxtel
Nokvorst Reparatie Boxtel
Dakleer Repareren Boxtel
Dakreparatie Spoed Boxtel

Gevolgen

De gevolgen van een daklekkage

Net zoals andere soorten lekkages kan een lek in het dak op korte termijn veel schade aanrichten. Bij een lekkage door een gesprongen leiding kunt u het water stoppen door simpelweg de kraan dicht te draaien.

Bij een daklekkage is dit niet het geval. Het water wat naar binnen lekt komt namelijk voort uit neerslag. Lekkages kunnen grote gevolgen hebben.

Zo is het mogelijk dat de dakconstructie wordt aangetast en zijn kracht verliest, wat kan leiden tot instortingsgevaar. De dakconstructie is de basis van het dak. Wanneer de dakconstructie is aangetast moet er vaak gekozen worden om het gehele dak te vervangen.

Wanneer u te maken heeft met een lek in uw dak moet u oppassen voor kortsluiting of zelfs brand. Als het water in elektrische bedrading of apparaten terechtkomt, kan er kortsluiting en brand ontstaan. Zorg ervoor dat alle elektrische apparaten en bedrading rondom de lekkage afgesloten worden.

Een daklekkage zorgt ervoor dat er veel vocht in uw huis terechtkomt. Vocht in uw huis is slecht voor de gezondheid van u en uw huisgenoten. Door het vocht worden schimmels veroorzaakt. Hierdoor kunnen mensen kortademig worden, last krijgen van allergieën, uitslag, keelpijn of hoofdpijn.

Ook is het mogelijk dat een lekkage schade aanbrengt aan uw stucwerk of verf. Daarnaast kan het behang gaan bobbelen of zelfs loslaten. Tevens kan uw vloer of ander houtwerk gaan opbollen of verschuiven.

Om de gevolgen en overlast van een lekkage zo klein mogelijk te houden raden wij u altijd aan zo snel mogelijk contact op te nemen met een professionele dakdekker. Probeer in de tussentijd zelf het water op te vangen of het lek te dichten.

Wilt u de hulp van Dakdekkersbedrijf Boxtel inschakelen voor een (beginnende) lekkage? Neem dan gerust contact op via 0411 201 662 om een afspraak te maken. Wij komen dan zo snel mogelijk naar u toe om het dak te repareren.

Verzekering

Verzekering bij schade door daklekkage?

Veel mensen vragen zich af of zij verzekerd zijn in het geval van schade door een daklekkage. Het antwoord op die vraag is wisselend. Ten eerste is niet iedereen op dezelfde manier verzekerd. Daarnaast kunnen de regels per verzekering ook van elkaar verschillen.

In veel gevallen wordt de schade aan uw huis door lekkage verzekerd middels de opstalverzekering. Dit is de verzekering die de schade dekt aan de opstal, dit is alles wat aan uw huis vast zit.

Het is mogelijk dat uw spullen beschadigd raken als gevolg van een lekkage. In dat geval bent u hoogstwaarschijnlijk verzekerd met de inboedelverzekering. Denk bijvoorbeeld aan uw bank, stoelen, gordijnen, et cetera.

Schade wordt niet gedekt wanneer de schade voorkomen had kunnen worden. Bijvoorbeeld in het geval van achterstallig onderhoud zal de schade niet gedekt worden. Of wanneer er schade is ontstaan omdat er een raam open is laten staan.

Heeft u een daklekkage? En wilt u daarvoor de hulp inschakelen van één van onze dakdekkers? Maak dan gerust een afspraak via 0411 201 662. Dakdekker Boxtel staat voor u klaar!

Dak Vernieuwen Boxtel
Spoed Dakrenovatie Boxtel
Spoed Daklekkage Boxtel
Lekkage Dakgoot Boxtel

De kosten van een daklekkage

Hoeveel het kost om een daklekkage te laten verhelpen is lastig te zeggen. Dit verschilt namelijk erg per situatie. Een kleine lekkage die zo verholpen is zal goedkoper zijn dan een grote lekkage waarbij het dak vervangen moet worden.

Bij het opstellen van de prijs houden wij rekening met veel verschillende aspecten. Erg belangrijk is waar het lek zich bevindt. Zit het lek op een toegankelijke plaats? Dan zal u goedkoper uit zijn.

Daarnaast houden wij rekening met vragen als: Welke dakbedekking er op het dak ligt? Welke materialen zijn er nodig om het lek te dichten? Hoe lang duurt het om het onderzoek en de reparatie uit te voeren?

Om de kosten zoveel mogelijk te drukken is het van belang dat u op korte termijn het lek laat repareren. Wanneer u snel actie onderneemt voorkomt u schimmelvorming, kortsluiting, blijvende schade aan isolatiemateriaal, et cetera.

Wilt u meer inzicht in de kosten van het repareren van een daklekkage? Neem dan gerust contact op via 0411 201 662 om uw klus te bespreken en een afspraak te maken. Wij komen dan zo snel mogelijk langs om het probleem te verhelpen.

Transparant

Kosten Dakdekker Boxtel

Geen enkele klus is hetzelfde. Daarom bekijken wij ook per klus wat de kosten zijn.

Er zijn veel factoren belangrijk bij het vaststellen van de kosten. Onder andere het type werk, het materiaal, de grootte van het dak, de bereikbaarheid van het dak, et cetera.

Nadat wij uw dak inspecteren ontvangt u een vrijblijvende prijsopgave. Gaat u akkoord? Dan voeren wij de werkzaamheden uit.

Noodreparaties of kleine klussen worden direct uitgevoerd. Voor grotere klussen plannen we een nieuwe afspraak in.

Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan snel contact op via 0411 201 662.

Gratis prijsopgave

Dakdekker Boxtel
tot uw dienst

Daklekkage? Of een andere schade aan uw dak?
Dakdekker Boxtel met meer dan 30 jaar ervaring is klaar om u te helpen.

Bel ons vandaag op 0411 201 662

Klanten geholpen

Jaren ervaring

Ervaren dakdekkers

Onze dienstverlening

Services Dakdekker

Daklekkage Boxtel

Heeft u te maken met een daklekkage? Schakel dan de hulp in van Dakdekker Boxtel om het lek te dichten.

Dakdekker Boxtel

Bent u op zoek naar een dakdekker in Boxtel? Neem dan gerust contact op voor een gratis offerte!

Dakreparatie Boxtel

Is uw dak beschadigd geraakt? Neem contact op en laat uw dak repareren door Dakdekker Boxtel!

Dakinspectie Boxtel

Heeft u het vermoeden dat uw dak beschadigd is? Laat dan een dakinspectie uitvoeren!

Dakbedekking Boxtel

Wilt u uw dak opnieuw laten bedekken? Neem dan contact op met Dakdekker Boxtel voor een afspraak!

Dakrenovatie Boxtel

Is uw dak verouderd en aan vervanging toe? Maak dan snel een afspraak om uw dak te laten renoveren!

Wie zijn wij?

Over Dakdekker Boxtel

Heeft u schade opgelopen aan uw dak? Het is mogelijk dat u te maken heeft met een lekkage en dat het water uw huis binnenstroomt. Dakdekker Boxtel lost het op!

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met het uitvoeren van dakwerkzaamheden. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van allerlei soorten dakbedekkingen, zowel op schuine als platte daken. Daarnaast kunt u ons ook bereiken voor het uitvoeren van reparaties en het verhelpen van lekkages.

Heeft u dakschade opgelopen of een ander probleem aan uw dak? Neem dan nu contact op met Dakdekker Boxtel.

Vraag & Antwoord

Frequently Asked Questions 

Welke werkzaamheden verrichten jullie?

U kunt ons bereiken voor het aanleggen en renoveren van daken. Daarnaast voeren wij dakinspecties uit. Wanneer u schade heeft kunnen wij ook een dakreparatie uitvoeren!

In welke regio is Dakdekker Boxtel actief?
We zijn werkzaam in Boxtel en wijde omstreken. Woont u in dit gebied en wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via 0411 201 662.
Hoe weet ik wat de kosten zullen zijn?
Wat de totale kosten van de dakreparatie zullen zijn hangt af van de klus. De kosten worden bepaald door de omvang van de klus. De kosten van kleine klussen zullen lager zijn dan de kosten van grote klussen.

Erg belangrijk is de tijd die nodig is om de reparatie uit te voeren. Ook moet u rekening houden met kosten voor de gebruikte materialen, het gereedschap en de machines die ingezet zijn.

Zorg ervoor dat schade aan het dak altijd zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Des te langer u wacht met de reparatie, des te groter het probleem wordt en des te duurder het wordt om de reparatie uit te laten voeren.

Voor meer informatie raden wij u aan telefonisch contact op te nemen. Dat kan via 0411 201 662.

Op welke manier kan ik een afspraak maken?
U kunt een afspraak maken door contact op te nemen via 0411 201 662. Een collega van Dakdekker Boxtel zit klaar om u van dienst te zijn!
Heb ik recht op garantie?

Wij staan voor kwaliteit en vakmanschap. Wanneer wij werkzaamheden uitvoeren ontvangt u hierop 10 jaar garantie. Zijn er binnen deze jaren problemen met de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd? Dan komen wij deze kosteloos verhelpen!

Wat te doen bij een lekkage aan mijn dak?
Op het moment dat u te maken krijgt met een daklekkage moet u als eerst op zoek naar de bron van het probleem. Vraag uzelf af waar het lek zich bevindt en probeer daarna te achterhalen waardoor deze is ontstaan.

Wanneer u dat duidelijk heeft kunt u het lek proberen te dichten. U kunt hier eventueel Waterstop voor gebruiken. Waterstop is een middel waarmee u het lek tijdelijk kunt stoppen. Mocht u het lek niet kunnen dichten, probeer het water dan zoveel mogelijk op te vangen in een emmer of een groot zeil.

Schakel vervolgens de hulp van een professionele dakdekker in. Wanneer hij ter plaatse is zal hij kort onderzoek doen naar het probleem om het vervolgens goed te kunnen verhelpen. Zo is de lekkage binnen de kortste keren verholpen.

Wacht niet te lang met het inschakelen van een dakdekker. Een daklekkage kan binnen no-time extreem veel schade aanrichten, zowel binnens- als buitenshuis.

Heeft u een lekkage aan uw dak? Wacht dan niet en neem direct contact op. Wij zijn te bereiken via 0411 201 662.

Wanneer moet mijn dakbedekking gerenoveerd worden?
Daken gaan namelijk voor eeuwig mee. Elke soort dakbedekking heeft een eigen levensduur. Wanneer deze duur bereikt is, zal de kwaliteit van de dakbedekking snel afnemen en wordt de kans op schade en lekkages aanzienlijk groter.

Zo is het mogelijk dat de dakbedekking uitdroogt. Hierdoor kunnen er barsten en scheuren ontstaan in de dakbedekking. In het geval van een bitumen dak is het mogelijk dat er blaasjes of luchtdeeltjes in het materiaal komen.

Veel mensen gebruiken een dakrenovatie om ook direct een nieuwe isolatielaag aan te brengen. Door een nieuwe/betere isolatielaag aan te brengen in uw dak bespaart u op uw energieverbruik. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Heeft u last van terugkerende problemen? Zijn er bepaalde reparaties die in korte tijd meerdere uitgevoerd moesten worden? Ook dan is het aan te raden een renovatie uit te laten voeren om van deze problemen af te komen.

Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak met Dakdekker Boxtel op 0411 201 662.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn dak?
Neem altijd direct contact op met een professionele dakdekker. Ook bij kleine gebreken aan uw dak. Kleine scheuren en kieren kunnen op korte termijn veel blijvende schade aanrichten aan uw huis.

Neem daarom altijd zo snel mogelijk contact op met een professionele dakdekker. U kunt ons bereiken op 0411 201 662. Probeer de scheuren of kieren in de tussentijd zelf te dichten met reparatiepasta.

Hoe gaan jullie mijn dak renoveren?

Belangrijk is dat elk dak anders is. Afhankelijk van uw huidige dak en wensen voor het nieuwe dak wordt er een plan opgesteld. In dit plan wordt bepaald welke dakbedekking gebruikt gaat worden, welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en hoe dit precies gedaan gaat worden.

Vervolgens moet het oude dak verwijderd worden. Dit begint bij het verwijderen van de dakbedekking. Daarna wordt (wanneer nodig) de oude dakconstructie afgebroken. De dakconstructie is de basis van het dak. Dit is het samenstel van balken aan de binnenkant van uw dak en zorgt voor de stevigheid van het geheel.

Vervolgens wordt de nieuwe dakconstructie opgebouwd. Daarna kan er begonnen worden met het aanbrengen van de isolatie en wordt uw dak bedekt met de gekozen dakbedekking. Elke soort dakbedekking moet op zijn eigen manier aangelegd worden. Afhankelijk van de keuze van de dakbedekking wordt bepaald op welke manier deze wordt aangebracht.

Wanneer ook de dakbedekking is aangebracht is het dak in principe af. Nu volgt alleen nog een uitgebreide controle. Er wordt onder andere gekeken naar naden, kieren, afwerkingsfouten, et cetera.

Is alles op de correcte manier aangebracht en bent u helemaal tevreden? Dan ruimen wij alle spullen op en kunt u genieten van uw nieuwe dak!

Wat doen wordt er onderzocht tijdens een dakinspectie?

Tijdens een dakinspectie wordt uw gehele dak in kaart gebracht. Wij inspecteren diverse onderdelen van uw dak. Als eerste controleren wij de kwaliteit van de dakbedekking. Wij controleren of er geen scheuren in zitten, of alles nog goed op elkaar aansluit en of er niks beschadigd geraakt is.

Ook controleren wij de staat van de draagconstructie van uw dak. De draagconstructie is de basis van uw dak. Deze constructie zorgt ervoor dat uw dak stevig genoeg is om uw dak te dragen tijdens alle weersomstandigheden. Problemen met constructie kunnen leiden tot instortingsgevaar.

Tevens controleren wij uw gehele dak op de kwaliteit van de afwatering. Een goede afwatering is belangrijk voor uw eigen dak. Wanneer er een korte periode water op uw dak ligt kan dit geen kwaad. Echter, wanneer dit een langere tijd het geval is kan dat voor problemen zorgen. Uw dak kan doorlekken.

Daarnaast controleren wij alle aansluitingen op uw dak. De naden van uw dak zijn kwetsbaar voor schade of lekkages. Het is goed om deze regelmatig te laten inspecteren om te controleren of alles nog strak op elkaar is aangesloten.

Regelmatig ontstaan er lekkages door toedoen van dieren en plantengroei. Het is goed om uw dak te controleren op nestjes van dieren, plantengroei, algen, mos en andere voorwerpen die daar niet in thuis horen.